Timewasting Courseware

Update: Post edited after reflecting on some much deservered critisim on my tact

So it seems now that every monday evening I am stuck in training.
I was doing 70–299 self-paced training and getting closer to that exam point,
but apparently my employer thinks its more usefull to know Exchange.

Dont mind Exchange at all, but the guys instructing us, though knowledgable, are not the most skilled at bringing across that knowledge, or reading the kind of audience they have, and how their information is being recieved on the other end.

Also, as usual, the Microsoft MOC (Official Corriculum) courseware sucks completely, I’ll take a self-paced training book from MSPress over these MOC’s anyday!

Feedback

# re: Timewasting Courseware

left by een Collega at 12/21/2005 11:16 PM Remove Comment 63831 Gravatar

Hoi Robert,

het feit dat je een klassikale cursus Exchange kan volgen tijdens een cursus traject waar je jezelf vrijwillig voor heb op gegeven, is geen belemering om daar buiten gewoon je 70-299 te halen.

daar naast is het misschien netjes om eerst je trainers aan te spreken over het niveau van de training. en om zulke uitspraken niet achter iemand zijn rug om te doen.

# re: Timewasting Courseware

left by Robert at 12/21/2005 11:16 PM Remove Comment 63832 Gravatar

Ik vind het niet erg om bekritiseerd te worden op mijn post, maar zet dan ten mindste neer wie je bent.

Wat betreft 70-299, het was bij mijn Personeels manager bekend dat ik daarmee bezig was, om dan alsnog exchange daarvoor in de plaats voorgeschoteld te krijgen is vervelend, het laat zien dat mijn persoonlijke voorkeur en situatie genegeerd wordt. Ik ben niet te enige die met een andere module bezig was trouwens.

Natuurlijk kan ik 70-299 erbij doen... kom laat ik heel MCSE ook s'avonds erbij doen, we hebben immers geen sociaal leven, toch?

Ik heb me trouwens niet vrijwillig opgegeven, dat heeft mijn PM voor me gedaan... niet dat ik dat in dit geval erg vind, overigens.

En wat betreft de kwaliteit van het presentatie; ze hoeven van mij niet zelf te horen dat ik het slecht vond, het was embarrasing genoeg dat zij, net zoals wij, onverwacht Exchange op hun bord kregen, en ik heb dan wel begrip voor het gebrek aan voorbereiding.

Maar dat haalt niet weg dat er grote gaten zitten in hun kennis van deze specifieke stof, er werdt gewoon rechstreeks voorgelezen van de MOC slides. Daarnaast heb ik, zoals ik in mijn post op iets mindere subtiele (maar wel grappige wijze) zei, grote twijfels over hun presentatie en uitleg techniek.

Ik ken ze allebij een klein beetje, en het zijn goede gasten.. maar uitleggen kunnen ze niet. En dat smaakt wrang als je net voor een redelijk groot bedrag heb getekend, dan verwacht je een zeker niveau van kwaliteit.

# re: Timewasting Courseware

left by Robert at 12/21/2005 11:22 PM Remove Comment 63833 Gravatar

Ik heb nog even nagedacht over je reactie, en ik zie dat ik wellicht kwetsent overkom met deze post. Ik heb dan ook mijn verwoording iets aangepast, alsmede een foto verwijderd.

Maar mijn mening blijft, ondanks deze realisatie over mijn tact (of gebrek daaraan), onveranderd.

# re: Timewasting Courseware

left by een andere collega at 12/23/2005 6:48 AM Remove Comment 63984 Gravatar

...Misschien moet je eerst eens een cursus Nederlands schrijven gaan volgen binnen ATP....

# re: Timewasting Courseware

left by nog een andere collega at 12/23/2005 7:31 AM Remove Comment 63987 Gravatar

70-299 is een prima certficaat, alleen geeft 70-284 je een veel vaker gevraagde kennis. Daarnaast lijkt het me echt geen probleem om 70-299 ernaast te doen.
Er zijn genoeg collega's die zonder klagen nog veel meer vrije tijd besteden aan het verbeteren van hun kennis, omdat zij tenminste begrijpen waar ze het voor doen. Hopelijk valt dat kwartje bij jou ooit ook nog eens.
Ik en met mij vele anderen steken meer vrije tijd in hun werk dan dat van jou uberhaupt gevraagd wordt, om mensen zoals jou de mogelijkheid te geven kennis op te doen. En dan is het erg jammer dat daar zo negatief over gedacht wordt.

# re: Timewasting Courseware

left by Robert at 12/23/2005 12:04 PM Remove Comment 63995 Gravatar

Heren.. waarom nog steeds deze annonimiteit?

"een andere collega",

Voeg eens wat nuttigs toe aan deze discussie.

"nog een andere collega",

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker niet -anti- 'kennis opdoen', als je door mijn blog history heenbladerd dan zie je dat wellicht. Nog beter, ik hecht zelfs zeer veel waarde aan -echte- kennis.. wie mij wel eens heeft gesproken weet hoe ik denk over de cultuur an 'papieren MCSE-ers'... iets waarvan onze organisatie nogal eens last heeft, naar mijn mening.

En ik waardeer jullie -moeite- echt wel, maar zoals ik al zei, maandag avond was enigsinds terleurstellend, en ik, en anderen, gingen naar huis met het idee dat we er niet veel aan hadden gehad, en met enige twijfels over waar we nu aan waren begonnen...zie ook de opmerkingen op het internet forum.

Begrijp dat ik daar boos over was, en toen deze post heb gemaakt.

Het is nu enkele dagen later, en, hoewel mijn mening over Maandag niet is veranderd, heb ik -wel- besloten om in Januari volledig openminded het jaar in te gaan. Ik begrijp net zo goed dat een -eerste- impressie niet altijd de juiste is!

Was ik te bot met mijn mening in mijn post? Waarschijnlijk wel. Ik heb em dan ook aangepast,en dat kun je als een soortemet exuses ziet, maar ik ga niet mijn eigen mening uit de weg, zeker niet op mijn eigen blog.

Overigens ben ik het volledig met je eens dat 70-284 waardevolle en veelgevraagde kennis is, ik ben er zeker niet vies van.

Als laatste wil je jullie menig vragen over de indeling van het MOC materiaal. Zoals je zag ben ik er niet gecharmeerd van, bijvoorbeeld: Hoofstuk 2 gaat gelijk diep in op Clustering van Exchange, terwijl de basis concepten nog nauwlijks aan de order zijn geweest. MOC matriaal komt altijd gehaast op me over, en daardoor vind ik het van mindere waarde... wat vinden jullie?

# re: Timewasting Courseware

left by dloko at 12/29/2005 5:16 PM Remove Comment 64393 Gravatar

Even een objectieve mening;

beetje triest, die anonimiteit. Het komt bij mij over dat er dus 3 collega's stiekem een collega lopen af te hameren... en dan wordt er gepost dat je niet achter iemands rug om moet praten.

*cough*basisschool*cough*

# re: Timewasting Courseware

left by Drexciya at 6/22/2006 4:43 PM Remove Comment 82741 Gravatar

Tsja, leuk dat je voor een training opgegeven wordt, maar 2 dingen zijn verkeerd:
1) Exchange 2003 moet je niet volgen zonder eerst het Active Directory examen (70-294) te hebben gedaan, ook het Network Infrastructure examen (70-291) is verplichte voorkennis (lees: AD+DNS). Iemand zomaar er even tussen proppen zegt genoeg over het ontbreken van een intake of een goede voorbereiding. Strafpunten voor je werkgever wat mij betreft.
2) Avondtrajecten zijn in mijn ogen per definitie maatwerk. Als trainer ga je dan beslist niet uit de MOC voorlezen (nu val ik mijn collega's af ;-))) ). Voor een recent traject heb ik dat heel anders aangepakt. VMWare omgeving als uitgangspunt, grote lijnen theorie alleen (voorzover mogelijk) aan het begin van de avond en voor de rest zoveel mogelijk doen. Je hebt hier wel "stevige" PC's voor nodig; voor het ISA 2004 gedeelte heb ik een omgeving met 5 VM's (2x Exchange, 2 clients en een in te richten ISA Server) gebruikt. Nu hadden zowel mijn cursisten als ondergetekende af en toe last van een inzinking, maar over het algemeen verliep de training naar volle tevredenheid.

Natuurlijk kan de docent het afschuiven op voorbereiding of wat dan ook, maar dat is te makkelijk. Sowieso weet je als trainer dat MOC's alleen een basis/uitgangspunt zijn voor een reguliere klassikale training.

Ik ga zelf altijd verder dan de MOC, afhankelijk van de mogelijkheden en de wensen van de cursisten. Ik mag dan wel MCT zijn, maar ik ben geen MOC Certified Trainer. De meest recente revisie van de Exchange training (2400C) is wel sterk verbeterd trouwens.

Wat betreft je "collega's" die je afzeiken; treurig dat je met dat soort mensen werkt, die snappen niets van de inspanning die met training volgen (of geven) gemoeid gaat.


Leave a Reply