RSS is zo verschikkelijk cool!

(Met dank aan Luke Hutteman voor het eropwijzen dat ik een url-n00b ben 😉

De afgelopen paar weken probeer ik iedereen te overtuigen om RSS eens uit te proberen.

Voor diegene hier die niet weten wat het is, Breurls.org heeft een mooie uitleg ervan.
Voor een iets meer technische uitleg, moet je hier wezen.

Zelf gebruik ik Sharpreader van Luke Hutteman om me feeds te lezen, en het gevolg is dat ik bijna geen websites meer bezoek voor me nieuws, behalve als ik ernaar wordt verwezen door een feed.

Ondertussen ziet mijn Sharpreader er zo uit:

Maar  ik mis dan ook echt niets meer aan nieuws! 😀

Daarnaast ben ik iedereen aan het overtuigen om een weblog in gebruik te namen. Oke, ik loop een beetje achter de boot aan wat dit betreft, zeker als je dit soort nieuws leest. Maar de blogs die ik volg, van mensen die ik ken, hebben mij ervan overtuigd dat het een ongeevenaarde vorm van communiceren is, zoals de meeste in deze community inmiddels wel zullen weten 😉

Ik ben blij dat ik dan ook RSS en Blogging gelijktijdig heb “ontdekt“, ik ben vna nature lui, en ik zou waarschijnlijk niet te moeite nemen om al die blogs handmatig te volgen. RSS is de oplossing voor de luie surfer!  😉